23 | 04 | 2014   castellano       english
ODG
formació
comunicació
publicacions
  ODG
Presentació, qui som? què volem? per què? on som?
 
Formació
Seminaris, postgraus, glossari, maletí de formació...
Comunicació
Butlletí, notícies, agenda, campanyes, premsa, enllaços...
Publicacions
ContraArguments, altres publicacions, altres materials...
En profunditat
Informació en profunditat per temes.
Subscriu-te al butlletí
Escriu el teu e-mail
 

Cercador

Acaparament energètic: Impactes dels models energètics al SUD
19/02/2014
Els models energètics basats en combustibles fòssils i nuclears tenen una dimensió que va més enllà de les fronteres del propi territori.
Cicle documental Guatemala: conflictes locals, resistències globals
15/02/2014
La Plataforma de Solidaritat amb Guatemala, on l’Observatori del Deute en la Globalització pren part, inicia el proper dijous 20 de febrer el “Cicle documental Guatemala: conflictes locals, resistències globals” amb una sessió sobre l’explotació minera.


Properament tindrem un nou lloc web. Disculpeu les molèsties.
Notícies
Pa amb tomàquet..holandès
Antonio Cerrillo, La Vanguardia, 5 abril 2014
Artículo donde se referencia “La Ruta del Tomate. Herramientas de reflexión hacia una nueva cultura del consumo urbano“, investigación realizada por
Cimera Unió Europea – Estats Units a Brussel·les accelera negociació comercial atemptant contra els drets i la democràcia
26 març 2014, nota de premsa sobre la carta de 35 entitats de l´Estat espanyol que s´oposen a la firma del Tractat de Lliure Comerç entre els Estats Units i la Unió Europea
Equador tanca una ONG ambientalista per protesta petrolera
El Comercio, 4 desembre 2013
+ notícies
Novetats
Jornalers de l’'Almeria marroquí' denuncien els abusos laborals de les empreses espanyoles

Article de Olivier Chantry i Mónica Vargas (ODG), publicat al Setmanari La Directa
Carta de la societat civil als/les Diputats i Diputades sobre el Projecte de Llei CESCE

Barcelona-Madrid, 20 novembre 2013. Carta enviada al Congrès sobre el Projecte de Llei de cobertura per compte de l´Estat dels riscos de la internacionalització de l´economía espanyola.

Firmen: Acsur-Catalunya, Associació Catalana d´Enginyeria Sense Fronteres, ATTAC Acordem, Educació per a l´Acció Crítica (EDPAC), Entrepueblos, Colectivo de Afectado/as por Repsol, Col·lectiu Respostes a les transnacionals (RETS), Coordinación por los Derechos de los Pueblos Indígenas (CODPI), Ecologistas en Acción, Instituto de Estudios sobre Desarrollo y Cooperación Internacional (HEGOA), Plataforma Auditoria Ciudadana de la Deuda - PACD Barcelona y PACD Madrid, Observatorio por la Autonomía y Derechos de los Pueblos Indígenas, Observatorio de Multinacionales en América Latina (OMAL) - Paz con Dignidad, Observatorio de la Deuda en la Globalización (ODG), Red “¿Quién debe a quién?”
Les protestes assenyalen al banc europeu perquè promou el carbó des de l’ombra, en la conferència sobre el clima a Varsòvia.

Varsòvia – Avui es celebren manifestacions a diverses capitals europees per protestar per la participació del Banc Europeu de Reconstrucció i Desenvolupament –BERD- a la Cimera Internacional de Carbó i Clima organitzada per l’Associació Mundial del Carbó, en paral•lel a la Cimera Climàtica de les Nacions Unides a Polònia.
Exportant destrucció: Nou informe d´Ecawatch sobre les Agències de suport a l´exportació (ECAs)

La xarxa Ecawatch, on estem participant des de l'ODG, acaba de publicar un informe sobre els impactes de les agències de crèdit a l'exportació. Ho podeu descarregar aqui (28 pàgines, pdf, només en anglès de moment).
Organitzacions de l'estat demanen explicacions sobre el Projecte Castor a la Comissió Europea

Organitzacions han enviat avui una carta oberta al Banc Europeu d´Inversions (BEI ) i la Comissió Europea ( CE) qüestionant el Projecte Castor, finançat per una iniciativa d´ambdues institucions. En la carta es destaca l´impacte per al Medi ambient i per a la seguretat pública que suposa el projecte i s´adverteix sobre els molt possibles costos que els contribuents hauran d´assumir amb el seu tancament. Adverteix sobre el perill d´arriscar més diners públics en iniciatives empresarials blindades enfront del fracàs.

 

Estat espanyol
Països de la Perifèria
Organismes multilaterals
Transnacionals espanyoles
Deute ecològic
Deute il·legítim
Alternatives i moviments socials
Finançament responsable
Impunity Inc.
Observatorio de la Deuda en la Globalitzación (ODG) & Transnational Institute (TNI)
Impunitat S.A.
Observatori del Deute en la Globalització (ODG) i Transnational Institute (TNI)
observatori @ odg.cat
Mapa de la Web L'Observatori del Deute en la Globalització (ODG) 2005 Llicè ncia de Creative Commons